czwartek, 2 lipca 2015

Sernik z brzoskwiniami

Ciasto

  • 30 dkg maki
  • 20 dkg margaryny
  • 1 jajo
  • 1 łyżka cukru
Masa serowa

  • 40 dkg zmielonego sera
  • 5 jajek
  • 15 dkg cukru
  • 1 szkl. śmietany
  • Budyń waniliowy
  • Otarta skorka z cytryny
  • Puszka brzoskwiń
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 1 godz. Po wyciągnięciu 1/4 ciasta odłożyć, resztę rozwałkować, włożyć do formy. Piec 10 min. w 200*C.
Do twarogu dodać cukier, budyń, jajka, skórkę z cytryny, utrzeć.
Ubita śmietanę wymieszać z masa twarogowa i brzoskwiniami.
Wyłożyć na kruchy spod, posypać odłożonym, startym ciastem.
Piec 1 godz.
Można przybrać brzoskwiniami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz