piątek, 3 lipca 2015

Sernik z jablkami

Ciasto:

  • 2 szkl. maki
  • 8 łyżek cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 jaja
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
Masa serowa:

  • 1\2 kg sera
  • 1/2 kostki margaryny
  • 10 łyżek cukru pudru
  • 2 jaja
  • 1/2 zł. śmietany
  • 1 budyń śmietankowy ( proszek)
  • 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1 kg jabłek
Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem i z jajami, dodać mąkę wymieszana z proszkiem i wyłożyć na formę. Na to poukładać jabłka pokrojone w plastry, lekko polukrować. Na jabłka kłaść masę serowa.
Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 2 całe jaja, ser, śmietanę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, budyń.
Jednym żółtkiem posmarować wierzch placek roztrzepanego z woda.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz