- 2 szkl. maki
- 8 łyżek cukru
- 1/2 kostki margaryny
- 2 jaja
- 1 cukier waniliowy
- 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 1\2 kg sera
- 1/2 kostki margaryny
- 10 łyżek cukru pudru
- 2 jaja
- 1/2 zł. śmietany
- 1 budyń śmietankowy ( proszek)
- 1 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
- 1 kg jabłek
Margarynę utrzeć z cukrem i z jajami, dodać mąkę wymieszana z proszkiem i wyłożyć na formę. Na to poukładać jabłka pokrojone w plastry, lekko polukrować. Na jabłka kłaść masę serowa.
Masa serowa:
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 2 całe jaja, ser, śmietanę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, budyń.
Jednym żółtkiem posmarować wierzch placek roztrzepanego z woda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz