Masa makowa:
- 6 jajek
- 10 dkg masła
- 30 dkg maku
- 30 dkg cukru
- 4 łyżki maki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mak sparzyć- zmielić, z białek ubić pianę, masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku oraz resztę składników. Na koniec dodać ubita pianę i wszystko razem wymieszać.
Masa serowa:
- 60 dkg sera
- 15 dkg masła
- 30 dkg cukru pudru
- 5 jajek
- Rodzynki
- 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej
- 1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, zmielony ser i pozostałe składniki. Na koniec dodać ubita pianę. Masę makowa podzielić na 2 części. Pierwsza cześć wyłożyć na spod blachy, następnie masę serowa i na wierzch druga cześć masy makowej. Piec ~ 1godz. Po upieczeniu polać polewa czekoladowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz