poniedziałek, 29 czerwca 2015

W-Z

  1. 1 kostka margaryny
  2. 1 szkl. cukru
  3. 1 1/2 szkl. maki pszennej
  4. 3 łyżki kakao
  5. 3 łyżki wody
  6. 4 jaja
  7. proszek do pieczenia
Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować ~ 3 min. Po zagotowaniu dodać resztę składników dobrze wymieszać, wylać do formy i piec w temp. ~ 180*C około 20-25 minut.

MASA 
  1. 1/2 L kwaśnej śmietany
  2. 1 op. cukru waniliowego
  3. 3 łyżki cukru pudru
Wszystko ubić na pianę. Można kupić gotowa śmietanę w proszku. 
Ciasto przekroić na pół przełożyć masa, można trochę masy zostawić do dekoracji. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz